connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2014: Δήλωση Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργου Παυλίδη

anat_maked_thraki_177x«Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ δήλωσε σχετικά: « Ο τουρισμός καθίσταται ισχυρή αναπτυξιακή παράμετρος του τόπου. Τα όνειρα και οι στόχοι μας για την περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για την τουριστική της ανάπτυξη είναι καθαρά, ρεαλιστικά και επιτεύξιμα.

Η περιοχή μας έχει πλεονεκτική στρατηγική θέση, είναι η πύλη εισόδου από τις χώρες της Βαλκανικής προς τη Μεσόγειο και το Αιγαίο και η γέφυρα επικοινωνίας Ασίας – Ευρώπης. Οι γείτονες χώρες που την περιβάλλουν αποτελούν για μας μια προσεγγίσιμη ομάδα στόχου 50.000.000 δυνητικών τουριστών – σε απόσταση μόλις 4-5 ωρών οδικής διαδρομής-, προς τη μοναδική ακτογραμμή των 150 χιλ. πεντακάθαρων παραλίων και καταγάλανων νερών της ΑΜ-Θ και όχι μόνον. Τοποθετούμε δε ενδυναμωμένο τον 12 μηνο τουρισμό, τον μαζικό και όλες τις εναλλακτικές μορφές του, της περιοχής με διακριτούς τους επιμέρους προορισμούς, στον πυρήνα του στρατηγικού μας αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Το άθικτο περιβάλλον, η αειφόρος ανάπτυξη και η ώθηση του πρωτογενούς τομέα θ΄ αποτελέσουν τη βάση του νέου τουριστικού μας προϊόντος, σε συνδυασμό με έργα και μέτρα που θα το ενεργοποιήσουν άμεσα».

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*