connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2014: Δήλωση Αντ/ρχη Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Μιχάλη Αμοιρίδη

anat_maked_thraki_177x«Ο τουρισμός αποτελεί δραστηριότητα που βασίζεται κυρίαρχα στον ανθρώπινο παράγοντα και καθρεπτίζει τον πολιτισμό και τον τόπο μας. Ένα τόπο με ανησυχίες, με καλλιέργεια, με αρχές, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η οποία προσφέρει το κλασικό παραθεριστικό προϊόν και παράλληλα διαθέτει το έμψυχο δυναμικό και τα φυσικά στοιχεία για την ανάπτυξη των νέων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Όπως επανειλημμένα, έχει δηλώσει ο Περιφερειάρχης κος Γιώργος Παυλίδης, στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον τόπο μας και παράλληλα να σηματοδοτήσουμε μία νέα αντίληψη, μία ποιοτική αναβάθμιση στην έννοια της Τουριστικής Ανάπτυξης. Για αυτό προσθέτουμε το συνδυασμό τουρισμού- πολιτισμού, ως ατμομηχανή, στον πυρήνα της περιφερειακής αναπτυ-ξιακής πολιτικής. Για να καταστήσουμε την Περιφέρειά μας συγκροτημένα τουριστικό προορισμό αριστείας, πανευρωπαϊκής αναγνωρισιμότητας.

Παράλληλα είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, εάν τα οφέλη δεν φτάσουν στη βάση της τοπικής κοινότητας, εάν η τουριστική δραστηριότητα ασκείται με μεθόδους που καταστρέφουν τις κοινωνικές αξίες ή τον πολιτισμό μίας περιοχής. Η άμεση εμπλοκή του τοπικού κοινωνικού ιστού, μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά στην οικονομική και πολιτισμική βελτίωση του τόπου μας.

Η διασύνδεση του πρωτογενούς μας τομέα και του κλάδου μεταποίησης ντόπιων και παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων με την τουριστική δραστηριότητα πρέπει να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί σε μέγιστο βαθμό. Είμαστε όμως και μια Ευρωπαϊκή περιφέρεια όπου οι δείκτες της ανεργίας, είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Η απασχόληση στην τοπική τουριστική βιομηχανία κατοίκων της περιοχής, δίκαια με βάση την αποδεδειγμένη επάρκεια και εμπειρία που διαθέτουν στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, πρέπει να θεωρείται προτεραιότητα.

Με την ευκαιρία του φετινού εορτασμού, προτρέπω τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό, όσους ασχολούνται με τη διαμονή, την εστίαση, το εμπόριο και τους επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα, της μεταποίησης, τους επιχειρηματίες, τους ανθρώπους του τόπου μας, να ενισχύσουν τη συνεργασία τους. Μόνο διαχέοντας τα οφέλη στη βάση της κοινωνίας και διατηρώντας, κατά το μέγιστο δυνατό, τα έσοδα που προέρχονται από τον τουρισμό, στην περιοχή μας, θα έχουμε βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Ελπίζω το 2015, να είναι το έτος που η Τουριστική δραστηριότητα θα αποτελέσει κυρίαρχο παράγοντα ουσιαστικής κοινωνικής και οικονομικής ανάταξης της περιφέρειας ΑΜΘ».

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*