connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Μαρία Θεοφανοπούλου

Μαρία Θεοφανοπούλου

Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του DANAE Group
(Danae Travel / Greek Travel Pages / GTP Headlines / www.gtp.gr / news.gtp.gr / KOREAN Air Greece)

Μέλος του ΔΣ του ΗΑΤΤΑ από το 2011
Μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕ από το 2011

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πριν από τρία χρόνια με τιμήσατε με την ψήφο σας και συμμετείχα στο τελευταίο Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ καθώς και σε διάφορες επιτροπές του συνδέσμου σχετικές με την εξειδίκευσή μου σε θέματα στρατηγικής, διαδικτυακά, επικοινωνιακά, αεροπορικά κ.α.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας.

Ο ΗΑΤΤΑ, όπως τον γνώρισα αυτά τα τελευταία χρόνια μέσω της ενεργής συμμετοχής μου, αποτελεί για τη χώρα μας έναν από τους σημαντικότερους προαγωγούς του Ελληνικού τουρισμού συμβάλλοντας ενεργά στη διαμόρφωση της εικόνας της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού και ασκώντας επιρροή στα κέντρα εξουσίας για την αειφόρο ανάπτυξη του κλάδου.

Εκπροσωπείται σε εθνικά συμβούλια τουρισμού, στο συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, στο APJC (Agency Programme Joint Council) της ΙΑΤΑ όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για τις σχέσεις των τουριστικών πρακτορείων με τις αεροπορικές εταιρίες, στον ΕΛΟΤ, στον ΣΕΤΕ με αντιπροεδρία, στo Δ.Σ. της Marketing Greece, ενώ παράλληλα εκπροσωπεί την Ελλάδα στο διεθνές περιβάλλον όντας μέλος της ECTAA, της UFTAA, της BAFTAA, της BSTC.  Αυτά είναι μόνο κάποιες από τις δραστηριότητες.

Σήμερα, το επάγγελμα του τουριστικού γραφείου αντιμετωπίζει προκλήσεις σε έναν κλάδο ο οποίος πρωταγωνιστεί στις επιδόσεις της οικονομίας μας.  Αυτές τις προκλήσεις πρέπει να διαχειριστεί ο ΗΑΤΤΑ, προς το συμφέρον τόσο των μελών του όσο και του συνόλου του Ελληνικού τουρισμού.

Γι΄ αυτό χρειαζόμαστε το συλλογικό μας όργανο να είναι δυνατό.  Να υποστηρίζει το έργο μας, να παρεμβαίνει δυναμικά, να προστατεύει τα μέλη του, να πληροφορεί, να αποκωδικοποιεί διαδικασίες, να βοηθάει στην εξωστρέφεια, να διευκολύνει συνεργασίες και να είναι αρωγός στην παραγωγή ιδεών και έργου.

Ωστόσο, δυνατά συλλογικά όργανα μπορούν να υπάρξουν μόνο όταν τα μέλη που τα διοικούν έχουν ήθος, κύρος, διάθεση για εργασία και γνώση.  Το Δ.Σ. χρειάζεται ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες και προσωπικό έργο, ο καθένας στον τομέα του.  Χρειάζεται επίσης πολυφωνία και κάλυψη τόσο γεωγραφική όσο και τομεακή.

Δεν χρειάζεται ανθρώπους οι οποίοι θέτουν το κύρος και το όνομα του συνδέσμου σε κίνδυνο αποσκοπώντας σε προσωπικά οφέλη και προβολή.  Αυτά τα έχουμε ζήσει στο παρελθόν και δεν βλέπω κανένα λόγο να συνεχίσουμε να τα υπομένουμε και στο μέλλον.  Είναι αυτά που έθεσαν την ίδια μας τη χώρα στον κίνδυνο της χρεωκοπίας.

Στηρίζω τη συμμετοχή νέων ανθρώπων.  Πιστεύω πως η μέχρι σήμερα ενεργή συμμετοχή μου έχει συνεισφέρει θετικά στον ΗΑΤΤΑ.

Ζητώ και πάλι την στήριξή σας στις εκλογές της Τετάρτης 2 Απριλίου (13:00 στο New Hotels, Φιλελλήνων 16).

Οι περισσότεροι βλέπουμε την ανάγκη να αλλάξουν πολλά. Περιμένουμε όμως τις αλλαγές να τις κάνουν οι άλλοι. Δεν υπάρχουν «οι άλλοι», εμείς οι ίδιοι πρέπει να κάνουμε τις αλλαγές που επιθυμούμε να δούμε.

Με εκτίμηση,
Μαρία Θεοφανοπούλου

Βιογραφικό σημείωμα

Πρόεδρος και Δ.Σ. του DANAE Group
Μέλος  Δ.Σ.  ΗΑΤΤΑ
Μέλος  Δ.Σ.  ΣΕΤΕ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι παντρεμένη με τρία πανέμορφα παιδιά. Απόφοιτη του Κολεγίου Αθηνών, σπούδασα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού από την Σκωτία στο Marketing. Σήμερα, ύστερα από μακροχρόνια και ενεργή συμμετοχή στα τουριστικά δρώμενα, διατελώ:

  • Διαχειρίστρια του Danae Travel (www.danae.gr).
  • Πρόεδρος στη Danae Airlines Α.Ε., G.S.A. της Korean Air στην Ελλάδα.
  • Εκδότρια του Greek Travel Pages (GTP).
  • Διαχειρίστρια του ειδησεογραφικού GTP Headlines  και του τουριστικού portal www.gtp.gr.

Υπήρξα εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΣΑΑΕ από το 2005 σε θέσεις Γενικού Γραμματέα, Ταμία και Αντιπροέδρου.  Επιπλέον διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. του ΠΕΤΑΓΑ από το 2006 έως το 2009.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
I love turning ideas into businesses, especially if it involves media and travel! Civic-minded and a mother of three, I enjoy volley, ashtanga and photography in my downtime.

Add your comment

*