connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

ΓΕΠΟΕΤ: Αντίθετη με τη χορήγηση νέων αδειών σε μεταχειρισμένα τουριστικά λεωφορεία

gepoetΗ ΓΕΠΟΕΤ παρά τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης, Τουρισμού και Μεταφορών για το δίκαιο των θέσεών της διαπιστώνει ότι προωθείται η χορήγηση νέων αδειών τόσο σε καινούρια όσο και σε μεταχειρισμένα τουριστικά λεωφορεία κατηγορίας εκπομπών ρύπων Euro V ή μεταγενέστερα στο υπό διαμόρφωση πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η κίνηση αυτή και παρά τις αντιρρήσεις που εκφράσαμε οδηγεί στη διάλυση ενός ολόκληρου κλάδου, χωρίς κανένα όφελος για το κράτος και τον ελληνικό τουρισμό.

Έχουμε εξαρχής ξεκαθαρίσει τη θέση μας ότι οι νέες άδειες θα πρέπει να αφορούν μόνο καινούρια τουριστικά λεωφορεία και καμία αλλαγή δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί στο υφιστάμενο καθεστώς αντικατάστασης των παλαιών λεωφορείων με μεταχειρισμένα, το οποίο λειτουργεί υποδειγματικά. Τα τουριστικά λεωφορεία είναι εδώ και χρόνια πραγματικά απελευθερωμένα τόσο ως προς τη χορήγηση αδειών – ο καθένας μπορεί να πάρει άδεια και να δραστηριοποιηθεί – όσο και ως προς το έργο. Ως εκ τούτου οι αλλαγές που προωθούνται αντίκεινται στο συμφέρον του τόπου.

Δεν πρόκειται να μείνουμε αμέτοχοι στο θάνατο που σκοπεύουν να μας επιβάλλουν, καθώς δεν αφορά ένα απλό συντεχνιακό ζήτημα αλλά ένα βαρύτατα εθνικό.

Αν οι συναρμόδιοι Υπουργοί Ανάπτυξης, Τουρισμού και Μεταφορών δεν λάβουν υπόψη τις θέσεις μας τότε στις 15 Απριλίου σύσσωμος ο κλάδος των Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Λεωφορείων θα κατέβει σε πανελλαδική απεργία και οι ίδιοι θα φέρουν ολοκληρωτικά την ευθύνη για τη ζημία που θα προκύψει στον ελληνικό τουρισμό.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*