connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Προκήρυξη: ΕΡΓΟ ΑΘΗΝΑ

athens cityofathens

Προκήρυξη Έργου για τον Σχεδιασμό και Ανάπτυξη Δομής Φιλοξενίας και Στήριξης Νέων Επιχειρήσεων στον Τομέα του Δημιουργικού Σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης Στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων για την ενίσχυση και την αναζωογόνηση της επιχειρηματικότητας στην Αθήνα, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) προχώρησε στην προκήρυξη ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη Αναδόχου που θα υλοποιήσει το έργο «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Δομής Φιλοξενίας και Στήριξης Νέων Επιχειρήσεων στον Τομέα του Δημιουργικού Σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων».

Το έργο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του 10ετους αναπτυξιακού σχεδίου με τίτλο «ΕΡΓΟ ΑΘΗΝΑ» το οποίο διαχειρίζεται η ΕΑΤΑ, περιλαμβάνει 72 έργα και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σκοπός της προκήρυξης του έργου είναι η λειτουργία Δομής Φιλοξενίας, Στήριξης και Ανάπτυξης επιχειρήσεων και συνεργατικών σχηματισμών στον τομέα του δημιουργικού σχεδιασμού στο Δήμο Αθηναίων, με στόχο ο Δήμος Αθηναίων να αποτελέσει πόλο οικονομικής ανάπτυξης και στήριξης της επιχειρηματικότητας με ευρύτερα οφέλη για την περιοχή του Δήμου, στον εν λόγω κλάδο που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική για την τοπική οικονομία της πόλης.

Στόχος είναι η δομή να λειτουργήσει ως θερμοκοιτίδα νέων ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων και επιπλέον να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη δημιουργία συνεργασιών και συνεργατικών σχηματισμών.

Βασικοί Άξονες:

  • Παροχή των απαιτούμενων χώρων και υποδομών φιλοξενίας επιχειρηματικών ομάδων και νεοσυσταθεισών επιχειρήσεων
  • Οργάνωση, διαχείριση και λειτουργία του χώρου
  • Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης οι οποίες περιλαμβάνουν νομική, λογιστική και συμβουλευτική υποστήριξη, εκπαίδευση-κατάρτιση, υποστήριξη από δίκτυο μεντόρων.
  • Δράσεις δημοσιότητας και δικτύωσης για την κινητοποίηση και προέλκυση υποψηφίων επενδυτών και τη διάχυση των αποτελεσμάτων της δράσης στο ευρύ κοινό (στοχευμένες στη θεματική του creative industries)

Ωφελούμενοι της δράσης θα είναι επιχειρηματικές ομάδες πριν από το στάδιο σύστασης της επιχείρησης προκειμένου να ενταχθούν, και νεοσυσταθείσες επιχειρήσεις προκειμένου να υποστηριχθούν για την επιτυχή υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας. Στη δομή θα γίνονται δεκτές επιχειρηματικές ομάδες που είτε δεν έχουν συστήσει επιχείρηση είτε έχουν προχωρήσει σε σύσταση επιχείρησης κατά το τελευταίο εξάμηνο πριν την υποβολή αίτησης υπαγωγής στη δομή.

Η δράση θα απευθύνεται σε άτομα με δημιουργικές και καλλιτεχνικές δεξιότητες τα οποία αξιοποιώντας τη διαθέσιμη τεχνολογία παράγουν εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες η οικονομική αξία των οποίων στηρίζεται στην πολιτιστική και πνευματική τους αξία.

Στην κατηγορία των δημιουργικών επιχειρήσεων περιλαμβάνονται δραστηριότητες όπως: Εφαρμοσμένες Τέχνες (Γραφιστική, Product Design, Web Design, κλπ), Φωτογραφία, Διαφήμιση, Αρχιτεκτονική, Χειροτεχνία και σχεδιασμός επίπλων, Μόδα ένδυσης και υπόδησης, Γραφή και έκδοση, Βιομηχανικός σχεδιασμός και στόχος είναι η υποστήριξη 100 επιχειρηματικών ομάδων στους ανωτέρω κλάδους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται στο ποσό των 3.075.000,00 Ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23% (Προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ € 2.500.000,00 ΦΠΑ: € 575.000,00).

Το Έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007-2013», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους. Κωδικός Πράξης: 464645. Οι δαπάνες του Έργου θα βαρύνουν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και συγκεκριμένα τη ΣΑ ΕΠ0858.

Ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών: 26-03-2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00 στα γραφεία της Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε., Ξενοφώντος 7, Αθήνα, Τ.Κ. 105 57.

Ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών: θα κοινοποιηθεί με πρόσκληση προς όλους τους προσφέροντες.

Οι υποψήφιοι δύνανται να ζητήσουν με επιστολή ή τηλεομοιοτυπία συμπληρωματικές πληροφορίες ή διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της Διακήρυξης, υποβάλλοντας ερωτήσεις προς την Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε. μέχρι και την 10-03-2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00.

Οι υποψήφιοι ανάδοχοι είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν σε τακτική βάση τον διαδικτυακό τόπο www.developathens.gr, ώστε να πληροφορούνται εγκαίρως τυχόν συμπληρωματικά έγγραφα, διευκρινίσεις επί της Διακήρυξης αλλά και αποφάσεις της Αναθέτουσας Αρχής που σχετίζονται με το διαγωνισμό.

Ολόκληρες οι Διακήρυξης έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της Ε.Α.Τ.Α. www.developathnes.gr.

Ιστορικό

Το «ΕΡΓΟ ΑΘΗΝΑ» είναι το 10ετές αναπτυξιακό σχέδιο που εφαρμόζεται στην πόλη της Αθήνας, αναπτυσσόμενο σε μικρή και μεγάλη κλίμακα. Ανταποκρίνεται σε ανάγκες, διαμορφώνει προοπτικές, και φιλοδοξεί να διασφαλίσει ένα δυναμικό, ευρωπαϊκό  παρόν  και  μέλλον για την πρωτεύουσα. Συνιστά μεγάλη καινοτομία, καθώς  πρώτη φορά δήμος της χώρας χρηματοδοτείται απευθείας από τα  διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το «Έργο Αθήνα» έχει τέσσερις άξονες προτεραιότητας:

  • την βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας και της Επιχειρηματικότητας,
  • την βελτίωση της ποιότητας ζωής,
  • την αναζωογόνηση του αστικού ιστού και
  • την διαχείριση της κοινωνικής κρίσης.

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα όπως, η δημιουργία θερμοκοιτίδων (startup incubators) νέων τεχνολογιών, έργα δημιουργικής βιομηχανίας, κοινωνικής επιχειρηματικότητας και αναπλάσεις δημόσιων χώρων και πλατειών. Ακόμα, περιέχει έργα που υποστηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και άλλα που ανανεώνουν τις υποδομές του Δήμου ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες στην υγεία ή στην παιδεία με τη δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών και την επέκταση σχολικών συγκροτημάτων.

Για την πραγματοποίηση όλων αυτών των έργων, ο Δήμος χρησιμοποιεί το δικό του δυναμικό και τις δικές του υπηρεσίες, αλλά συνεργάζεται και με ένα εκτεταμένο δίκτυο φορέων.

Το «Έργο Αθήνα» διαχειρίζεται η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και περιλαμβάνει 72 έργα. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 120 εκατομμύρια ευρώ, επιτρέποντας στον Δήμο να φροντίσει την πόλη του, επεμβαίνοντας σε κρίσιμα σημεία της Αθήνας και σε κρίσιμους τομείς της ζωής των δημοτών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.ergoathina.gr

https://www.facebook.com/developathens

 

espa

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
I love turning ideas into businesses, especially if it involves media and travel! Civic-minded and a mother of three, I enjoy volley, ashtanga and photography in my downtime.

Add your comment

*