connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages (gtp)

Travel Trade Athens 2013: Ο Δήμος Αθηναίων φέρνει στην Αθήνα 80 Τουριστικούς Παράγοντες

Posted On 18 Apr 2013
Comment: Off
Tag: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Travel Trade Athens 2013 will be held 22-23 April 2013 at the New Acropolis Museum.Η τουριστική προβολή της Αθήνας, η αποκατάσταση της εικόνας της στη διεθνή αγορά και η προώθηση της πόλης ως αυτόνομου ταξιδιωτικού προορισμού, βρίσκεται στο επίκεντρο του Travel Trade Athens 2013, που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων στις 22 και 23 Απριλίου 2013, στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15).

Την πρόσκληση του δήμου Αθηναίων έχουν αποδεχθεί και θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 60 hosted buyers από το εξωτερικό και 100 προμηθευτές από όλο το φάσμα της τουριστικής αγοράς της Αθήνας, σε ένα διήμερο workshop και συναντήσεων, ενώ αναμένεται και η συμμετοχή τουλάχιστον 15 δημοσιογράφων και εκπρόσωπων ξένων Μέσων Ενημέρωσης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, θα καλωσορίσει τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση σε ειδική τελετή υποδοχής στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην Πλατεία Κοτζιά, την Κυριακή 21 Απριλίου. Τη Δευτέρα 22 Απριλίου, ο δήμαρχος Αθηναίων θα ανοίξει τις εργασίες του workshop με τις προκαθορισμένες συναντήσεις μεταξύ hosted buyers και προμηθευτών και την Τρίτη 23 Απριλίου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα και συμπεράσματα της διοργάνωσης και για τη σημασία της στην τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας.

Πρόκειται για το πρώτο διεθνές workshop αποκλειστικά για το προορισμό της Αθήνας, το οποίο διοργανώνεται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (European Tour Operators AssociationETOA).

Στο πλαίσιο του Travel Trade Athens 2013, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη διεθνή αγορά τουρισμού και συνεδρίων και θα παραστούν εκπρόσωποι και ομιλητές από τις διοικήσεις φορέων διεθνούς εμβελείας, όπως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τουρισμού Νεότητας (WYSE), η Διεθνής Ένωση Διοργανωτών Συνεδρίων (MPI), ο Διεθνής Σύνδεσμος Τουρισμού Gay&Lesbian (IGLTA) κ.α.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας των ξένων επισκεπτών, πέραν των επαγγελματικών συναντήσεων, περιλαμβάνει τη διενέργεια περιηγήσεων και επισκέψεων εργασίας με σκοπό την παρουσίαση του χαρτοφυλακίου τουριστικών προϊόντων και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της μητροπολιτικής Αθήνας καθώς και ένα ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα κοινωνικών εκδηλώσεων.

Η διοργάνωση, Travel Trade Athens, θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και θα αφορά μόνον στην Αθήνα, αποφασίστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την τουριστική προβολή της πόλης μετά από συμφωνία της ΕΑΤΑ με την ETOA.

Αποσκοπεί στην παρουσίαση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας και στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεσμών μεταξύ του τοπικού τουριστικού τομέα και εκπροσώπων τουριστικών επιχειρήσεων από τις αγορές στόχευσης της Αθήνας.

 Το Travel Trade Athens 2013 τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και το υποστηρίζουν σημαντικοί φορείς, θεσμικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες της Μητροπολιτικής Αθήνας, καθώς και πληθώρα επιχειρήσεων μελών του Athens Convention Bureau.

Πιο συγκεκριμένα οι Χορηγοί και Υποστηρικτές του Travel Trade Athens 2013 είναι:

Platinum

Αεροπορική εταιρεία AEGEAN

Gold

ΟΠΑΠ ΑΕ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Olympic Air

Silver

Kipling Events, Louis Cruises, Mid East International Tours

Αποκλειστικές Χορηγίες:

Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, Μουσείο Ακρόπολης, ΑΕΜΕΧ SA, Amphitrion Holidays S.A, City Contact-Athens Walking Tours, Pam Tours, Event Makers-DMC, Hydraiki-Athens One Day Cruise, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Οινοποιείο Αναγνώστου καθώς και η Goldair Tourism.

Χορηγοί φιλοξενίας: τα ξενοδοχεία Athens Hilton, Athenaeum InterContinental, Athens Ledra Marriott, Crowne Plaza, Divani Collection Hotels, Electra Palace, Grand Bretagne, Metropolitan Hotel και Saint George Lycabettus.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η τηλεόραση του SKAI, το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3, η ιστοσελίδα SKAI.GR, η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Της Κυριακής καθώς και οι Greek Travel Pages (GTP), Travel Daily News, Tourism Press και το Hellenic Travelling internet.

Η «ταυτότητα» του TravelTradeAthens 2013:

The City of Athens annual Travel Trade Workshop

Δευτέρα 22 Απριλίου – Τρίτη 23Απριλίου, 2013

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

www.traveltradeathens.gr

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.