connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Οι θέσεις των κομμάτων για τον τουρισμό: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

DHMARΠέρα από τα προβλήματα στις αγορές του Τουρισμού, που για το 2012 προμηνύονται πολλά και σοβαρά, ο Ελληνικός Τουρισμός πλήττεται και από τα δικά του εγγενή και διαρκή προβλήματα, όπως π.χ. τα προβλήματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής στις τουριστικές περιοχές, η έντονη συγκέντρωση τουριστικής δραστηριότητας στο χώρο, η εποχικότητα, που, αντί να αμβλύνεται, οξύνεται, η ασυνέπεια και ο ερασιτεχνισμός στην προώθηση της Χώρας στο Εξωτερικό, η μη αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων, κλπ.

Πλήττεται, ακόμη, από την εικόνα της χώρας προς τα έξω, που δεν είναι πλέον ιδιαίτερα ελκυστική, όχι μόνο λόγω της δημοσιότητας που έλαβαν οι κατά καιρούς βίαιες συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και λόγω της διαστρεβλωμένης εικόνας για τον ίδιο τον Ελληνικό Λαό, που δρομολόγησαν και συνεχίζουν να τροφοδοτούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κυρίως, και που διαχέεται σε αρκετές σημαντικές ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές.

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι απαιτείται η άμεση υπέρβαση των κοντόφθαλμων συγκρούσεων των φορέων και αρμοδιοτήτων και ο σχεδιασμός μιας πολιτικής μεσοπρόθεσμης απόδοσης για τον Τουρισμό, που να περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός στοχευμένου Σχεδίου Διαχείρισης Κρίσης, που να βάλει τη χώρα και πάλι στην καρδιά των αγορών του Τουρισμού, και να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αποτελεσματικά μέτρα στήριξης της απασχόλησης.

Άξονες ενός τέτοιου σχεδίου μπορεί να είναι:
-Η άμεση σύνδεση του Τουρισμού με τις ανάγκες προστασίας του περιβάλλοντος
-Η προτεραιότητα στην ανάπτυξη πολιτιστικού τουρισμού και ενσωμάτωση στο τουριστικό προϊόν της χώρας των πολιτιστικών στοιχείων της κάθε περιοχής
-Η ανακούφιση των τουριστικών περιοχών με την επίσπευση της δημιουργίας των αναγκαίων έργων γενικής υποδομής και την εφαρμογή προγραμμάτων ανάπλασης των φορτισμένων τμημάτων τους
-Η προσαρμογή της διαφημιστικής παρουσίας της χώρας στο εξωτερικό στα πορίσματα ερευνών αγοράς και σχεδίων μάρκετινγκ
-Η σύνδεση της παραγωγής των άλλων παραγωγικών τομέων, και ιδιαίτερα των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, με τον Τουρισμό
-Η αναθεώρηση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
-Η προώθηση της καινοτομίας και της αριστείας, στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός όσο το δυνατόν πιο σύγχρονου και ποιοτικού τουριστικού προϊόντος.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*