connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Οι θέσεις των κομμάτων για τον τουρισμό: ΣΥΡΙΖΑ

SYRIZAΟ τουρισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον μιας χώρας, αποτελεί τη βάση της τουριστικής ανάπτυξης, την αιτία της τουριστι κής μετακίνησης.

Η Ελλάδα εκτός από τις φυσικές ομορφιές έχει και έναν τεράστιο πολιτιστικό πλούτο, που τον απαρτίζουν χιλιάδες αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία, διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια.

Παρά τις ρητορείες των κυβερνόντων, σχετικά με την τεράστια σημασία του αρχαιολογικού μας πλούτου για την ανάπτυξη του τουρισμού, η πολιτική των μνημονίων έχει ήδη πλήξει τραγικά και τον πολιτισμό, καθώς έχουν γίνει τεράστιες περικοπές στο προσωπικό και στις πιστώσεις.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η εικόνα αποσύνθεσης, την οποία παρουσιάζουν τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί μας χώροι, και την οποία φώτισαν με τραγικό τρόπο τα πρόσφατα θρασύτατα κρούσματα αρχαιοκαπηλίας.

Επίσης τεράστια απειλή για το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας μας αποτελεί η διαδικασία του fast track, που προωθεί η κυβέρνηση και στον τομέα του τουρισμού.

Με πρόσχημα την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, επιχειρείται η παράκαμψη της διαδικασίας των αδειοδοτήσεων για την προστασία των αρχαιοτήτων και του περιβάλλοντος, με στόχο οι νέες τουριστικές εγκαταστάσεις να χωροθετούνται χωρίς κανέναν έλεγχο και περιορισμό.

Ανάλογα περιβαλλοντικά προβλήματα δημιουργούν και οι «Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης» και τα «Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα», που καταλαμβάνουν εκτάσεις εκατοντάδων ή και χιλιάδων στρεμμάτων, προκαλώντας μεγάλη αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος.

Θεωρούμε καταλληλότερες για το ποικιλόμορφο ελληνικό τοπίο τις μικρές και μεσαίες τουριστικές μονάδες, που σέβονται το περιβάλλον και συνδέονται με την οικονομική δραστηριότητα των τοπικών κοινωνιών.

Ο τουρισμός, εκτός από οικονομική δραστηριότητα, αποτελεί αγαθό που πρέπει να προσφέρεται στους πολίτες.

Ο θεσμός του κοινωνικού τουρισμού έχει συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των χαμηλών οικονομικά στρωμάτων του ελληνικού λαού και στην προώθηση της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα.

Στις σημερινές συνθήκες κρίσης, εξαιτίας των οποίων πολύ δύσκολα πλέον οι Έλληνες θα απολαμβάνουν τα οφέλη του τουρισμού, ο θεσμός πρέπει να ενισχυθεί και να επεκταθεί σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*