connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Λευτέρης Θεοφανόπουλος 1940 – 2006

Posted On 01 Dec 2006
Comment: Off
Lefteris Theofanopoulos

Lefteris Theofanopoulos

Η Οικογένεια του GTP έχασε τον “πατέρα” της. Το GTP έχασε τον δημιουργό του. Ο “Θείος”, όπως τον φωνάζανε οι περισσότεροι εδώ στο GTP, έφυγε από κοντά μας. Δεν πήγε όμως μακριά. Τον αισθανόμαστε κοντά μας διότι είναι μέρος του κάθε τι που μας περιβάλει, του κάθε τι με το οποίο καταπιανόμαστε.

Θελήσαμε να μιλήσουμε για αυτόν, για τις ιδέες του, για το έργο του, για τον ενθουσιασμό και την διορατικότητα του, για το ήθος του, για αυτό το “κάτι” για το οποίο όλοι τον σεβαστήκαμε και αγαπήσαμε τόσο.  Από που να αρχίσουμε; Τρέμουμε στην ιδέα του να ξεχάσουμε κάτι. Τρέμουμε στην ιδέα της αίσθησης ότι μεταφέραμε μόνο μέρος ή με λάθος τρόπο τα συναισθήματα μας, το σεβασμό μας. Αποφασίσαμε να προτείνουμε στους φίλους και συνεργάτες του, στους  συνοδοιπόρους του όλα αυτά τα χρόνια να μιλήσουμε όλοι μαζί για αυτόν. Μια αρχή γίνεται μέσα από αυτό το τεύχος. Τους ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας.

Στα κείμενα που ακολουθούν τηρήθηκε η αλφαβητική σειρά και όχι το πρωτόκολλο
γιατί αυτό κρίναμε ότι αναδεικνύει την στενή φιλική σχέση των συγγραφέων τους με τον Λευτέρη.

Δεν συνειδητοποιείς την απώλεια δικών σου ανθρώπων τις μέρες που ακολουθούν του θλιβερού γεγονότος, αλλά με το πέρασμα του χρόνου νιώθεις όλο και περισσότερο το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνουν.

Ο Λευτέρης Θεοφανόπουλος αρχίζει να μας λείπει γιατί ήταν ένας δικός μας άνθρωπος που τον έβρισκες πάντα δίπλα σου όταν τον χρειαζόσουν.

Σε συνδικαλιστικό ή επαγγελματικό επίπεδο δεν σου αρνιόταν ποτέ τις υπηρεσίες του.

Ήταν ο “ειδικός επί των κανονισμών” για την αντιμετώπιση των αυθαιρεσιών των αεροπορικών εταιριών που πάντα είχαν την τυπική κάλυψη με την αναγκαστική πειθώ της σπάθας των εξοντωτικών ποινών της ΙΑΤΑ.

Έδινε πάντα τους αγώνες του τόσο για τις διεκδικήσεις της εταιρίας του, αλλά το ίδιο μαχητικά και για ολόκληρο τον ταξιδιωτικό κλάδο, μην υπολογίζοντας το εμπορικό του συμφέρον για την αξιοπρέπεια της δουλειάς μας.
Έπαιρνε ξεκάθαρη και παλικαρίσια θέση στις ενδοκλαδικές αδικίες και παρεκτροπές, με συχνές και έντονες παρεμβάσεις από αυτό το βήμα.

Είχε γενναιόφρονη αν όχι φιλική στάση για τους ανθρώπους που τον ζημίωσαν σοβαρά οικονομικά και οι οποίοι δεν του είπαν ποτέ ούτε ένα ευχαριστώ, ούτε μία συγγνώμη.

Καλός και τρυφερός οικογενειάρχης χτυπημένος καίρια από την μοίρα, με τον πρόωρο χαμό του μονάκριβου γιου του Αντώνη.

Αγαπητός, σεβαστός και (πράγμα σπάνιο) γενναιόδωρος εργοδότης.

Οι φίλοι του και συνάδελφοί του θα τον θυμόμαστε με τις πιο καλές, ανθρώπινες σκέψεις και αναμνήσεις και έτσι θα μείνει πάντα ανάμεσά μας

Σπύρος Γκίνης – Ginis Vacances S.A.

Ο Λευτέρης Θεοφανόπουλος υπήρξε φίλος και συνάδελφος.

Τα λόγια είναι φτωχά για να τον αποχαιρετίσουμε. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους και επαγγελματίες που είχαμε την τύχη να έχουμε κοντά μας.

Η δυναμική του προσωπικότητα τον τοποθέτησε στην πρώτη γραμμή. Μαχητής στις διεκδικήσεις του κλάδου μας, μαχητής της ζωής μέχρι την τελευταία του στιγμή, θερμός υποστηρικτής των ιδεών για την ανάπτυξη του τουρισμού, επιτυχημένος επιχειρηματίας με πλούσια δράση και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Ο Λευτέρης θα βρίσκεται πάντα στη σκέψη μας και θα μας καθοδηγεί στο σωστό δρόμο, όπως έκανε πάντα.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του HATTA
Γιάννης Ευαγγέλου – Πρόεδρος HATTA

Ακέραιος χαρακτήρας. Δε δίστασες ποτέ να πεις την άποψη σου καθαρά και ξάστερα χωρίς υποχωρήσεις ακόμα και αν ήταν κόντρα στο επαγγελματικό και οικονομικό σου συμφέρον. Μπροστάρης και αγωνιστής για τον κλάδο. Άνθρωπος με άλφα κεφαλαίο και μεγάλος δάσκαλός μου. Δυσαναπλήρωτο το κενό που άφησες αλλά η πορεία σου θα είναι παρακαταθήκη για μας. Καλό ταξίδι.

Θανάσης Κάβδας

ΜΝΕΙΑΣ ΧΑΡΙΝ!!!

Με τη λήξη του περασμένου μηνός (Οκτώβριος 2006), ο ταξιδιωτικός κλάδος και ειδικά αυτός των αερομεταφορών κατέστη φτωχότερος. Όχι μόνον ο ταξιδιωτικός κλάδος, αλλά και το κοινό που έκανε χρήση των υπηρεσιών του. Απώλεσε έναν από τους σκαπανείς του. Τον Λευτέρη Θεοφανόπουλο.

Υπήρξε δάσκαλος πολλών ταξιδιωτικών πρακτόρων για πάνω από μία 35ετία, μεταξύ των οποίων είχα το ευτυχές προνόμιο να συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ – πέραν του ότι με θεωρούσε εκλεκτόν συνεργάτη και προ πάντων φίλο.

Υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους του ταξιδιωτικού επαγγέλματος που το ανέσυραν από την ανυποληψία που το μάστιζε μέχρι τα τέλη της 10ετίας του 1960 (χαρακτηριζόμεθα μεσάζοντες υπό την κακήν έννοιαν του όρου) και το ανέδειξαν σε ένα επάγγελμα που έτυχε έκτοτε του απολύτου σεβασμού του κοινού.

Ίδρυσε τα ταξιδιωτικά πρακτορεία DANAE το 1968 και MARINERS το 1975, και τον Νοέμβριο του 1975 ιδρύει από κοινού με τον αείμνηστο Μάρκο Αλβανόπουλο την International Publications Ltd. Αυτή αρχίζει να εκδίδει από τον ίδιο μήνα το καμάρι του το GREEK TRAVEL PAGES – έναν πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα ταξιδιωτικό και τουριστικό οδηγό – του οποίου το προσωπικό μου ταξιδιωτικό γραφείο, TRANSIT TRAVEL SERVICE, είχε την τύχη να συμπεριληφθεί στους πρώτους συνδρομητές του και να καταχωρηθεί στο οικείο τμήμα. Από του πρώτου τεύχους του Νοεμβρίου 1975 μέχρι του 234ου του Μαίου 1995, οπότε διεκόπη η λειτουργία του λόγω συντάξεως.

Αιωνία σου η μνήμη αξέχαστε συνάδελφε και φίλε!

Σπήλιος Αλ. Καζάνης – Συνταξ. ταξιδιωτικός πράκτoρας

Λευτέρης Θεοφανόπουλος. Απών!

Τον γνώρισα πριν από περίπου 40 χρόνια, όταν ξεκινούσε την καριέρα του στον αεροπορικό κλάδο, τότε που νέοι και με τις καρδιές μας αλώβητες ανταποκρινόμασταν στη χαρά, στην αναζήτηση, στο αγνάντεμα ευρύτερων οριζόντων, στις μεγάλες ιδέες και στη δημιουργικότητα.

Διαγράψαμε τις πορείες μας στη ζωή και νιώθω υπερήφανος για αυτή μας την γνωριμία και την τιμή της φιλίας που μου χάρισε ο Λευτέρης.

Ένας άνθρωπος που έβλεπε μπροστά, που έβλεπε πολύ μακριά και το απέδειξε με την επιτυχημένη του επαγγελματική πορεία.

Άνθρωπος δυναμικός, αγωνίστηκε για την επίλυση προβλημάτων του τουριστικού κλάδου με υπομονή, επιμονή και μεθοδικότητα και κατόρθωσε να κερδίσει αγώνες που φάνταζαν χαμένοι, πολλές φορές εκθέτοντας τον εαυτό του.

Άνθρωπος σεμνός αλλά πληθωρικός στη συμπεριφορά, στο ενδιαφέρον και στην αγάπη του για όλους. Κοντά σε φίλους, συνεργάτες, υπαλλήλους του, σε λύπες και χαρές.

Δεν μεγάλωσε, δεν στέρεψε, δεν αρνήθηκε, δεν κουράστηκε, δεν ζήλεψε, δεν σταμάτησε να δίνει, να στηρίζει, και να εμψυχώνει και να διαθέτει το νεανικό και σπινθηροβόλο πνεύμα του.

Άνθρωπος που τιμούσε τον άνθρωπο και στήριζε τους φίλους του.  Ανταπόδοσή τους η αγάπη και η εκτίμηση που τον περιέβαλε.

Άνθρωπος δυνατός, που η ζωή τον δοκίμασε πολύ σκληρά και που όμως, κατόρθωνε να αντιμετωπίζει κάθε χτύπημα με πραότητα, στωικότητα, θάρρος, υπομονή, ελπίδα και αγάπη.

Λευτέρης Θεοφανόπουλος. Παρών!

Παρών στην ψυχή μας που δεν ακολουθεί το φθαρτό σώμα, αλλά φτερουγίζει πάντα ελεύθερη, νεανική, χρυσόφτερη γεμάτη αναμνήσεις και πολύτιμες παρουσίες.

Στέφανος Κωστόπουλος – FORESIGHT

Τελευταίο αντίο σε ενα φίλο

Φίλε Λευτέρη, αν κάποιος μου ζητούσε να πω κάτι για σένα πραγματικά θα είχα δυσκολία να χωρέσουν σε λίγες γραμμές.

Άνθρωπος, ζεστός, προσιτός, πάντα παρών σε όλα και για όλους. Υπέρμαχος του δίκαιου και αναμφισβήτητα κατά της αδικίας. Έξυπνος, μπριόζος, πάντα με το χαμόγελο.

Σαν Επαγγελματίας, ποιος δεν θα ζήλευε την δημιουργικότητά σου, τον τρόπο της σκέψης σου και τις προσπάθειές σου. Σχεδόν 40 χρόνια πάλεψες με επιτυχία στις καλές και στις δύσκολες μέρες που πέρασε και περνάει ο κλάδος. Eβλεπες μακριά, έβλεπες μπροστά. Με τη διορατικότητά σου έβλεπες αυτά που έρχονται και πάντα είχες το κριτήριο γι’ αυτά που πρέπει να γίνουν.

Πάλεψες τόσα χρόνια, όχι για μόνο σένα αλλά και για όλο τον κλάδο, πολλές φορές ακόμη και εις βάρος των συμφερόντων σου. Ειδικά στ’ αεροπορικά θέματα ήσουν ο ειδικός, ο σύμβουλός μας και o μπροστάρης όλου του κλάδου. Ακουμπούσαμε πάνω σου.

Αλλά και σαν φίλος, πάντα δίπλα στους φίλους σου, στην παρέα σου. Όταν βρισκόμασταν κανένα βραδάκι για χαρτί, το χαμόγελο και τα έξυπνα πειράγματά σου ήταν βασικά στοιχεία μέρος της παρουσίας σου.

Φίλε Λευτέρη, θα μας λείψεις

Ντίνος Μήτσιου – Amphitrion Group of Companies

“ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ”

Έρχονται στιγμές στη ζωή, που ζωντανεύουν μνήμες και βιώματα που μένουν για πάντα όχι μόνο στο νου αλλά και στην ψυχή εκείνων που μένουν πίσω.

Γιατί εκείνοι που εκδημούν σε κάποιο καλύτερο κόσμο έχουν αφήσει χνάρια που πρέπει να αναγνωρισθούν από τους επαΐοντες και αυτοί με τη σειρά τους να τα αξιολογήσουν σαν τροφή για περίσκεψη δημιουργική… για τους νεώτερους.

Από τα χρόνια της νεότητος, ο Λευτέρης ήταν το φαινόμενο της εργατικότητος, της συνέπειας και της προσφοράς σε όλους, με χαμόγελο αυτοπεποίθησης, χωρίς ίχνος αλαζονείας, με πολύτιμη συμβουλευτική διάθεση ανιδιοτελή με προθυμία μικρού παιδιού.

Όταν ανδρώθηκε επαγγελματικά, συνέχισε να προσφέρει σε όλους τους φίλους και συνεργάτες τη σοφία του χωρίς οίηση και επαγγελματικές ακροβασίες μεταβιβάζοντας έτσι τη σιγουριά σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του.

Πιστεύω ακράδαντα ότι άνθρωποι σαν το Λευτέρη σπανίζουν στο σημερινό κατεστημένο που προτάσσει το ίδιον συμφέρον προ του κοινού συμφέροντος και το εγώ αντί του εμείς.

Ας είναι οι νεώτερες γενιές να πάρουν το ηθικό και επαγγελματικό ανάστημα του εκλιπόντος και ας είναι να συνεχισθεί το έργο του από τους απογόνους του, για να του δώσουν έτσι την χαρά και την ικανοποίηση ότι ο σπόρος που έριξε έπεσε στη γόνιμη γη και θα γίνει “ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΩΝ”.

Συμπροσεύχομαι μαζί με την αγαπημένη του οικογένεια για την ανάπαυση της ψυχής του και πιστεύω και εύχομαι να του δώσουν την βαθιά ικανοποίηση ότι θα συνεχίσουν το έργο του.

Δημήτριος Πειθής – ΑΡΓΩ Γραφ. Ταξιδιών & Τουρισμού

Ήμουν φοιτήτρια από την επαρχία, και η καλή μου τύχη με οδήγησε στον εργοδότη Λευτέρη Θεοφανόπουλο, που καθόρισε την επαγγελματική και προσωπική μου πορεία. Κάθε μέρα, για 26 χρόνια, έπαιρνα μαθήματα επαγγελματισμού, εργατικότητας, υπευθυνότητας, εντιμότητας, δικαιοσύνης, γενναιοδωρίας, ανθρωπιάς, ήθους και αξιοπρέπειας. Μου λείπει η ουσιαστική παρουσία του, η σιγουριά και το μοναδικό μυαλό του. Εύχομαι να είναι τόσα πολλά αυτά που με έμαθε, έτσι ώστε να συνεχίσω να λειτουργώ σαν να είναι πάντα δίπλα μου.

Διονυσία Πισκόπου

Οπαδός και Λάτρης της Αλήθειας.

Δεν δίσταζε να εκφράζει αυτό που αισθανόταν ακόμα και όταν ερχόταν σε αντίθεση με τις παραδεδεγμένες ιδέες. Και αυτό του δημιουργούσε μοναξιά, γιατί στην αρχή ίσως δεν τον καταλαβαίναμε. Όμως οι φίλοι γρήγορα βρίσκονταν κοντά του, γιατί ότι είναι αληθινό για έναν άνθρωπο, είναι για όλους.

Ο μοναδικός παλμός του και το πείσμα για την ζωή, αποτελούσαν πόλο εκπομπής ελπίδας για όσους τον γνώριζαν. Απο τους ρομαντικούς υποστηρικτές της ουσίας της φιλίας, την οποία και μαζί μοιραστήκαμε για δεκαετίες.
Θα τον θυμόμαστε για πάντα

Γεώργιος Ν. Πουσσαίος – Δήμαρχος Ιητών

Είχα την τιμή να γνωρίσω το Λευτέρη το 1974 και από τότε κρατήσαμε μια συνεχή επαγγελματική και προσωπική επαφή με τακτικές συναντήσεις.

‘Ο,τι και να πω για αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, ανιδιοτελή φίλο και συνεργάτη θα είναι λίγο για να τον περιγράψει.

Συχνά αποκαλούσε αναφερόμενος σε παλαιότερους από αυτόν συναδέλφους του στον ταξιδιωτικό χώρο σαν “Πατριάρχες”.

Νομίζω ότι και αυτός επάξια κατέκτησε αυτόν τον τίτλο και θα παραμείνει για πάντα στην καρδιά όλων όσων τον γνώρισαν.

Θαλής Σεραφειμίδης – STARLITE LTD

Καλό ταξίδι φίλε Λευτέρη

Δεν μπορώ να φανταστώ την τουριστική οικογένεια χωρίς το Λευτέρη Θεοφανόπουλο. Άρχοντας της δημοσιογραφίας και του τουρισμού, άνθρωπος με έγνοια για τους άλλους, οραματιστής, καινοτόμος, με πάθος για τον επαγγελματισμό και την τελειότητα. Αντιμετώπισε την περιπέτεια της υγείας του, ως το τέλος, με γενναιότητα και θαυμαστή αξιοπρέπεια.

Για μένα υπήρξε αγαπημένος φίλος και δάσκαλος. Με συμβούλεψε και με βοήθησε πολλαπλά στα πρώτα μου βήματα στον τουρισμό. Θα τον θυμάμαι πάντα με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση.

Το δημιούργημά του, το GTP, πολύτιμο βοήθημα για όλους μας και, χάρη στη Μαρία που επάξια συνεχίζει την προσφορά του, θα βρίσκεται πάντα πάνω στο γραφείο μου για να με ενημερώνει και να μου θυμίζει πόσα του χρωστούμε.

Νίκος Σκουλάς – τ. Υπουργός Τουρισμού

Η πρώτη επαφή με τον Λευτέρη, στη δεκαετία του 1980, ήταν μάλλον… επεισοδιακή, όπως θα περίμενε κανείς. Ήταν εποχή ανακατατάξεων στο χώρο των αερομεταφορών, είχε δημιουργηθεί το θέμα του τότε ΦΚΕ, είχαν αρχίσει οι συζητήσεις γύρω από την εφαρμογή του BSP και διάφορα άλλα. Ο Λευτέρης είχε το γνωστό μαχητικό στυλ του κι εγώ από την άλλη πλευρά είχα τις δικές μου απόψεις, οπότε οι αψιμαχίες ήταν αναπόφευκτες. Πολύ σύντομα όμως διαπιστώσαμε ότι είχαμε πολλά κοινά σημεία και η συνεργασία μας υπήρξε εξαιρετική, βασισμένη στην αμοιβαία εκτίμηση. Θα θυμάμαι πάντα τον άνθρωπο, τον επαγγελματία και τον φίλο με το ιδιότυπο χιούμορ.

Νίκος Σπυριδάκης – Hellas Jet

Σε έναν υπέροχο λεβέντη, φίλο, συνάδελφο και αδελφό. Θα τον θυμόμαστε για πάντα όλοι όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά, ιδιαιτέρως εγώ.

Νίκος Σταθόπουλος – National Travel Service

Με Μεγάλη θλίψη έμαθα πως μας έφυγε ο Λευτέρης Θεοφανόπουλος!

Έφυγε παλικάρι με αξιοπρέπεια, όπως ήτο σε όλη τη ζωή του. Ευπρεπής, έντιμος, ευθύς, εργατικός με απόδοση στον χώρο του τουρισμού που χρόνια τον αγαπούσε και εξυπηρετούσε.

Πέρασε από όλα τα στάδια: εκδότης του GTP, τουριστικός επιχειρηματίας, εκπρόσωπος εταιριών, μέλος σε πολλούς οργανισμούς και ενώσεις. Γνώστης του τουρισμού μας και εκλεκτό μέλος του SKAL International.

Τον Λευτέρη τον γνώριζα πολλά χρόνια και είχα μια φιλία πραγματική. Ήτο για μένα μέγα αγαθό η προσωπική μας συνεργασία σε θέματα που αφορούσαν στον τουρισμό και γενικότερα.

Όταν ήμουν Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ μου έκανε επισκέψεις στο γραφείο μου, και πάντα έλεγε τη γνώμη του με θάρρος και σοβαρότητα, και την αγωνία του για τον τουρισμό.

Ο Λευτέρης θα μας λείψει. Η τουριστική οικογένεια έχασε έναν άνθρωπο που είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αγάπη για το τουρισμό και την Ελλάδα.

Με βαθιά εκτίμηση παρακαλώ την οικογένειά του να δεχθεί τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Γιάννης Στεφανίδης
Πρόεδρος Δ.Σ. SKAL Ελλάδος
Τέως Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΟΤ

Η είδηση του θανάτου σου μας γέμισε θλίψη. Σε νοιώθαμε κοντά μας, όχι μόνο σαν εργοδότη αλλά και σαν συγγενικό μας πρόσωπο. Εμβάθυνες πάντα με τις συμβουλές σου, τόσο σε θέματα της εργασίας μας, μα ακόμα περισσότερο ήσουν πάντα κοντά μας σε θέματα προσωπικών προβλημάτων μας.

Θα νοιώθουμε την παρουσία σου και έτσι θα αντλούμε θάρρος και δύναμη να προχωρούμε όπως και πριν στην σωστή και ανταποδοτική εργασία μας, προς όφελος της εταιρίας μας. Καλό σου ταξίδι και θα σε θυμόμαστε πάντα.

Κώστας Τούντας

Ένας μέντορας περισσότερο παρά εργοδότης, δίκαιος και απαιτητικός συνάμα.  Εμπιστευόταν τους συνεργάτες του καθοδηγώντας τους παράλληλα, με μοναδικό τρόπο, να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους.  Πιστεύω ότι χωρίς να το επιδιώξει, επηρέασε και τις προσωπικότητες των συνεργατών του πέρα από την όποια επαγγελματική εξέλιξη. Θεωρώ τον εαυτό μου εξαιρετικά τυχερό που ευτύχησα να τον γνωρίσω και να εργαστώ κοντά του.

Κάτια Χαροκόπου

Για τους περισσότερους από εμάς στο GTP, που περάσαμε πολλά χρόνια δίπλα του, που μεγαλώσαμε μαζί του, ήτανε, εκτός των άλλων, ένας καταπληκτικός δάσκαλος. Ο ρόλος του σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο ήτανε ουσιαστικότατος. Η σιγουριά που αισθανόμαστε σήμερα, λες και είναι κάπου εδώ δίπλα μας, απορρέει από το εύρος των εφοδίων που μας μετέφερε με τον μοναδικό του τρόπο.

Το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο. Η ευθύνη και το βάρος που αισθανόμαστε τόσο σε σχέση με το ίδιο το GTP όσο και σε σχέση με όλον τον κλάδο, λόγο του ότι ο ίδιος υπήρξε ενεργότατο μέλος, είναι τεράστια. Με σκληρή δουλειά, με εντιμότητα και ήθος θα συνεχίσουμε το έργο του. Δεν πρόκειται να τον απογοητεύσουμε.

Λευτέρη σε αγαπάμε πάρα πολύ.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
I love turning ideas into businesses, especially if it involves media and travel! Civic-minded and a mother of three, I enjoy volley, ashtanga and photography in my downtime.