connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον 6ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας!

6ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας: Κυριακή, 19 Μαρτίου

Λιγότερος από ένας μήνας απομένει για τη μεγάλη γιορτή της Ανοιξης, τον 6ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας στον οποίο αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 20.000 δρομείς, πλημμυρίζοντας το κέντρο της πρωτεύουσας με χαμόγελα, κέφι και διάθεση!

Χρόνο με το χρόνο, ο Ημιμαραθώνιος που φέτος έχει Μέγα Χορηγό την ERGO, μεγαλώνει και στόχος των διοργανωτών, δηλαδη του ΣΕΓΑΣ, του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής είναι να μετατραπεί σε ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός με έντονα πολιτιστικά, τουριστικά, ψυχαγωγικά και νεανικά χαρακτηριστικά, προσελκύοντας χιλιάδες ανθρώπους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Eίναι η δεύτερη χρονιά που ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας διοργανώνεται τον Μάρτιο προκειμένου να δώσει νωρίτερα το σύνθημα για την έναρξη της τουριστικής σεζόν για την πρωτεύουσα αλλά και για να συμπίπτει και με το spring break των δυτικών Πανεπιστημίων, ενώ οι διαδρομές των αγώνων περνούν μπροστά από τα περισσότερα σημαντικά τουριστικά σημεία και μνημεία της πόλης. Παράλληλα, γιορτάζει τον ερχομό της Ανοιξης, προσδίδοντας έναν πανηγυρικό χαρακτήρα στην Αθήνα για εκείνη την ημέρα.

Παράλληλα με τους άλλους αγώνες διεξάγεται και το 8ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΗμιΜαραθωνίου. Την προκήρυξη και τα έντυπα συμμετοχής μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν στον ΣΕΓΑΣ το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Η εκκίνηση και τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Παράλληλα, στο κέντρο της Αθήνας και με τερματισμό πάντα την Πλατεία Συντάγματος, διοργανώνονται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Δρόμου, αγώνες 5 και 3 χιλιομέτρων καθώς και αγώνες 1000 μέτρων για παιδιά, ΑμεΑ και Special Olympics.

Το πρόγραμμα (Κυριακή 19 Μαρτίου)
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Λεωφ. Αμαλίας)
09.00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου
Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Σταθμός μετρό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ)
09.10 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND
Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Οδός Ριζάρη)
09.35 Εκκίνηση Αγώνα για Παιδιά & Άτομα με Αναπηρία (1.000μ)
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Οδός Όθωνος – Μητροπόλεως)
11.45 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Το Κέντρο Εγγραφών της Διοργάνωσης από όπου όλοι οι εγγεγραμμένοι δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης και το υλικό συμμετοχής θα φιλοξενηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ και θα είναι ανοικτό για το κοινό τις παρακάτω μέρες και ώρες:
Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017: 13.00 – 20.00
Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαρτίου 2017: 10.00 – 20.00

Για εγγραφές και πληροφορίες: www.athinahalfmarathon.gr

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας του 6ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*