connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Travel Trade Athens 2016: Πάνω από 2.000 συναντήσεις Ελλήνων και ξένων παραγόντων του τουρισμού

Travel Trade Athens 2016Στην Αθήνα φτάνουν με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων 95 κορυφαίοι παράγοντες της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 4ο Travel Trade Athens 2016, που διοργανώνει την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).

Travel Trade Athens 2015Στο 4ο Travel Trade Athens 2016, που αποτελεί θεσμό για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της πόλης των Αθηνών, θα συμμετάσχουν 95 buyers (tour operators και διοργανωτές συνεδρίων) από 25 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής, οι οποίοι θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι με 155 έλληνες suppliers (προμηθευτές τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών). Υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν συνολικώς περίπου 2.000 συναντήσεις Business  to Business (B to B). Το ενδιαφέρον ξένων αγοραστών να συμμετάσχουν, παρουσιάζεται αυξημένο κατά 20% σε σύγκριση με πέρυσι.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, και έχει ως στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών των τουριστικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών του ελληνικού τουρισμού με τη διεθνή τουριστική αγορά και τη στοχευμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας στις ξένες αγορές, θέματα που αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο Συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στις 12.30 στο ξενοδοχείο King George.

Σε ό, τι αφορά το αντικείμενο της διοργάνωσης ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται φέτος στο σκέλος που αφορά στην αγορά συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων (MICE), ενώ έχει σχεδιαστεί ειδικό πρόγραμμα περιηγήσεων και επισκέψεων σε σημεία και χώρους ενδιαφέροντος της Αθήνας (τα λεγόμενα FAM TRIPS) με στόχο την ανάδειξη  του μεγάλου εύρους επιλογών και υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει ο προορισμός.

Το 4ο Travel Trade Athens 2016 είναι η κορυφαία επαγγελματική διοργάνωση του δήμου Αθηναίων που πραγματοποιείται από την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), μέσω του Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB) και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (European Tour Operators Association-ETOA)

Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού, της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού.

«Diamond» Χορηγοί: Aegean Airlines,  ΕΟΤ και Visa, «Platinum» Χορηγοί:  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και Περιφέρεια Αττικής, «Gold» Χορηγός: KLM-Air France.

Υποστηρικτές: Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, Big Olive, City Walks, Key Tours, Beyond Athens, Αthens Walking Tours, Discover Greek Culture, Korres, Meliartos, τα εστιατόρια Χύτρα και Fuga, η Λίμνη Βουλιαγμένης, το Μουσείο Μπενάκη, τα οινοποιεία Κτήμα Βασιλείου, Κτήμα Ευοίωνος, Κτήμα Άωτον, η Taxiplon, τα ελληνικά προϊόντα Yolenis.

Το GTP – Greek Travel Pages είναι χορηγός επικοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Travel Trade Athens 2016 μπορείτε να επισκεφθείτε το www.traveltradeathens.gr .

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*