connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Δήμος Αθηναίων: ‘Εως τη Δευτέρα 4/7 η κατάθεση προτάσεων για τη διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης

Anoixth_agora_prosklisi

Λήγει τη Δευτέρα 4 Ιουλίου η κατάθεση προτάσεων για τη διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης για τα επόμενα πέντε έτη, που απηύθυνε ο δήμος Αθηναίων.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των προτάσεων και η πρόκριση ομάδων, ενώ η 2η φάση θα ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου 2016, με προθεσμία υποβολής τελικών προτάσεων και business plans ως την 19η Σεπτεμβρίου 2016. Ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ η επίσημη έναρξη λειτουργίας υπό τη διαχείρισή του θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Με όραμα τη θέσπιση ενός νέου καινοτόμου συνεργατικού μοντέλου, ο δήμος Αθηναίων προτείνει την παραχώρηση του δημόσιου χώρου της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης σε μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ομάδες, ώστε η διαχείρισή της να περάσει άμεσα στα χέρια των πολιτών.

agora_kypseli

Τελικός στόχος του δήμου είναι από τη μια πλευρά η δημιουργία ενός νέου συλλογικού και παραγωγικού πυρήνα, με αυτόνομη και βιώσιμη διαχείριση, που θα απαιτεί την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινότητας και θα καταστήσει την Αγορά ελκυστική σε έναν ευρύτερο πληθυσμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, ευνοώντας συγχρόνως την πολιτιστική και οικονομική ενεργοποίηση της ευρύτερης περιοχής και από την  άλλη η εισαγωγή ενός νέου προτύπου αξιοποίησης δημόσιων χώρων, που θα ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και  θα προκύπτει μέσα από την έμπρακτη συνέργεια πολιτών και δημόσιων φορέων.

Σημειώνεται ότι στο μεσοδιάστημα και μέχρι την ανάδειξη του τελικού διαχειριστή, ο δήμος Αθηναίων προγραμματίζει την πιλοτική λειτουργία του νέου μοντέλου, που θα φιλοξενεί ποικίλες δράσεις της πόλης, εντός και εκτός της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

Περισσότερες λεπτομέρειες www.agorakypselis.gr

Πληροφορίες: Αντιδημαρχία της Κοινωνίας των Πολιτών και Δημοτικής Αποκέντρωσης του Δήμου Αθηναίων 210 5277521

 

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*