connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Ξ.Ε.Ε.: Επιστολή στον Πρωθυπουργό για το τέλος διανυκτέρευσης

Hotel_chamber_logo_XEEΈντονες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό από τη  σχεδιαζόμενη επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ελληνικά ξενοδοχεία εκφράζει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Αλέξη Τσίπρα το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας, με την ιδιότητά του ως θεσμικού συμβούλου της πολιτείας για θέματα τουρισμού.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Τσακίρης μέσω της επιστολής, ζητά από τον πρωθυπουργό να κινητοποιηθεί προσωπικά για την αποτροπή, έστω και την τελευταία στιγμή, της λήψης του φημολογούμενου, καταστροφικού για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία μέτρου που όπως επισημαίνει θα δώσει τη χαριστική βολή στα ελληνικά ξενοδοχεία και κατ’ επέκταση στον ελληνικό τουρισμό.

Ειδικότερα ο κ. Τσακίρης τονίζει ότι το Ξ.Ε.Ε — στηριζόμενο πάντοτε σε στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων του Επιμελητηρίου — διαπιστώνει ότι μια ενδεχόμενη επιβολή τέλους διανυκτέρευσης υπονομεύει ευθέως όχι μόνο την τρέχουσα τουριστική χρονιά, αλλά και την εν γένει ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.

Όπως αναφέρει «μετά τον υπερδιπλασιασμό του ΦΠΑ, την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, αλλά και τη διατήρηση των πολυάριθμων τελών (πνευματικά δικαιώματα, τέλη χρήσης αιγιαλού κ.α) που επιβαρύνουν επικίνδυνα τη λειτουργία τους, οι ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αδυνατούν να απορροφήσουν οποιαδήποτε περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση». Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. υπογραμμίζει : «Κατά συνέπεια, η υιοθέτηση οποιουδήποτε περαιτέρω μέτρου αμιγώς εισπρακτικής λογικής, θα έχει ως αποτέλεσμα την υπερτίμηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και τον αρνητικό επηρεασμό της τουριστικής ζήτησης της χώρας με άμεση μείωση του αριθμού των αφίξεων, δεδομένου ότι η τιμή διάθεσής του είναι απόλυτα ανελαστική στο  διεθνοποιημένο  τουριστικό περιβάλλον στο οποίο επιχειρούμε».

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της επιστολής.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*