connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

ΓΕΠΟΕΤ: Ενημέρωση για την ομαλή κυκλοφορία των τουριστικών λεωφορείων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Tour-Buses

GEPOET-LogoΣε συνέχεια πρόσφατης συνάντησης με την ηγεσία της Υπο/δνσης Τροχαίας Αθηνών, η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει στα μέλη της τα βασικά σημεία για την ομαλή κυκλοφορία των τουριστικών λεωφορείων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ακροπόλεως, καθώς εκεί διαπιστώνονται τα μεγαλύτερα προβλήματα τις ημέρες με έντονο φόρτο τόσο λόγω της αυξανόμενης τουριστικής κίνησης, όσο και των μαθητικών εκδρομών και της εξυπηρέτησης των επισκεπτών κρουαζιέρας.

  • Στο «Διόνυσο» οι 7 θέσεις εξυπηρετούν αποκλειστικά την από/επιβίβαση των τουριστών και τα λεωφορεία θα πρέπει να αναχωρούν άμεσα. Δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση στο σημείο.
  • Στο άγαλμα της Μελίνας Μερκούρη – Διον. Αρεοπαγίτου και Αμαλίας- επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο η από/επιβίβαση των τουριστών και τα λεωφορεία θα πρέπει να αναχωρούν άμεσα. Δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση στο σημείο.
  • Επί της οδού Χατζηχρήστου – κάτω πλευρά του Μουσείου Ακρόπολης – στις θέσεις που έχουν οριστεί επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο η από/επιβίβαση των τουριστών και τα λεωφορεία θα πρέπει να αναχωρούν άμεσα. Δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση στο σημείο.
  • Στη Βασιλίσσης Όλγας, στο σημείο έμπροσθεν του Ζαππείου, έχει γίνει εισήγηση και σταθμεύουν ΜΟΝΟ τα Τουριστικά Λεωφορεία για διάστημα έως 2,5 ωρών κατά το οποίο ο οδηγός δεν θα απομακρύνεται από το όχημα. Απαγορεύεται η πολύωρη ή πολυήμερη στάθμευση χωρίς την παρουσία του οδηγού.
  • Στο Καλλιμάρμαρο, λόγω του κυκλοφοριακού ειδικά πριν τις 09:30 πμ και της διέλευσης του Πρωθυπουργού από το σημείο, επιτρέπεται στάση 15 λεπτών για φωτογραφίες και αν παρατηρηθεί κίνηση το λεωφορείο να αναχωρεί αμέσως.
  • Στη Βασ. Ηρακλείου – δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο – στο αρχικό κομμάτι αυτής επιτρέπεται ΜΟΝΟ η από/επιβίβαση των τουριστών και τα λεωφορεία θα πρέπει να αναχωρούν άμεσα.
  • Ομοίως, στα ξενοδοχεία, επιτρέπεται ολιγόλεπτη στάση για από/επιβίβαση.
  • Με το πέρας αυτών των χρονικών ορίων, η Τροχαία θα διαπιστώνει τις αντίστοιχες παραβάσεις και θα επιβάλλει τις σχετικές κυρώσεις.

«Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα και τους οδηγούς των εταιριών σας για τις άνωθεν ρυθμίσεις και όπως τους υποδείξετε να υπακούν στις οδηγίες της Τροχαίας, ιδίως γύρω από το Μουσείο της Ακρόπολης όπου είναι ιδιαίτερα συχνή η πραγματοποίηση επίσκεψης από επισήμους, οπότε και ισχύει ιδιαίτερο καθεστώς κυκλοφορίας, όπως ενημερωθήκαμε σχετικά», σημειώνει η ΓΕΠΟΕΤ.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*