connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

ΣΤΕΕΑΕ: Όχι παράταση στην επιβολή μειωμένων συντελεστών στα «γερασμένα» αυτοκίνητα

steeae_logoΟ Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΤΕΕΑΕ) εκφράζει την αντίθεση του στην παράταση εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με ευνοϊκούς (μειωμένους) συντελεστές Τέλους Ταξινόμησης που εξετάζει αυτή τη στιγμή το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΤΕΕΑΕ, η παράταση εξετάζεται για αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής κατηγορίας Euro 4 και Euro 5, δηλαδή για ήδη γερασμένα αυτοκίνητα αφού η κατηγορία Euro 4 περιλαμβάνει οχήματα τουλάχιστον δεκαετίας.

Σύμφωνα με τον σύνδεσμο, η παράταση αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα:

  • Την απαξίωση του στόλου των Ενοικιαζόμενων Επιχειρήσεων αφού ήδη οι Επιχειρήσεις του Κλάδου έχουν προχωρήσει σε ανανέωση του στόλου τους με αυτοκίνητα κατηγορίας Euro 6
  • Τη δραστική μείωση των υπολειμματικών αξιών των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων
  • Τη μη είσπραξη από το Κράτος Τέλους Ταξινόμησης καινούργιων αυτοκινήτων, όπου δεν έχει εφαρμογή το ευνοϊκό καθεστώς προσδιορισμού του, σε εποχή μάλιστα που καθημερινά αναζητούνται πόροι για την αντιμετώπιση των υποχρεώσεών του
  • Την επιβάρυνση του περιβάλλοντος αλλά και της οδικής ασφάλειας λόγω της παλαιότητας των οχημάτων.

«Η παράταση αυτή εξετάζεται, και ενδέχεται να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, τη στιγμή που σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρωταρχικός στόχος είναι η ανανέωση του στόλου των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων, η μείωση των εκπομπών ρύπων, η βελτίωση της οδικής ασφάλειας, η μείωση των ατυχημάτων και δίνονται κίνητρα για την επίτευξη αυτών των σκοπών.  Άρα, αυτοκίνητα προηγούμενων αντιρρυπαντικών τεχνολογιών λογικό είναι και θα πρέπει να επιβαρύνονται με φόρους, δασμούς, τέλη και όχι να τυγχάνουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης», σημειώνει ο ΣΤΕΕΑΕ.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*