connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

ΕΒΕΑ: «Ποιος διώχνει τις επιχειρήσεις από την Ελλάδα;»

EBEA-n73_2Tο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών προχώρησε στην έκδοση φυλλαδίου με τίτλο «Ποιος διώχνει τις επιχειρήσεις από την Ελλάδα;» για την ευαισθητοποίηση όλων όσων με τις αποφάσεις και τις πολιτικές τους θέτουν εμπόδια στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, η Ελλάδα σήμερα είναι από τις χώρες της Ευρώπης με το πιο εχθρικό φορολογικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις. Η συνολική επιβάρυνση φθάνει σχεδόν το 52% των εσόδων τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε γειτονικές ανταγωνίστριες χώρες της ΕΕ, όπως η Βουλγαρία και η Κύπρος, δεν ξεπερνά το 27%. Η υψηλή φορολογία σε συνδυασμό με την ύφεση, την έλλειψη ρευστότητας και τα εμπόδια που δημιουργούν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, δημιουργεί περιβάλλον ασφυξίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Εκατοντάδες κάθε μήνα βάζουν λουκέτο και άλλες αναγκάζονται να μεταφέρουν την έδρα ή τις δραστηριότητές  τους στο εξωτερικό, προκειμένου να επιβιώσουν. Επίσης, οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές (24,6%) είναι σχεδόν 10% μεγαλύτερες από τον μέσο όρο των γειτονικών χωρών, ενώ και ο ΦΠΑ είναι 3% υψηλότερος από τον μέσο όρο των βαλκανικών και γειτονικών χωρών.

EBEA-n73_1a«Το ΕΒΕΑ συνεχίζει να είναι κάθετα αντίθετο στις πολιτικές εξόντωσης των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, προβαίνει σε μια νέα πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση όλων όσων με τις αποφάσεις και τις πολιτικές τους θέτουν εμπόδια στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Η νέα πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ αφορά την έκδοση φυλλαδίου με τίτλο «ΠΟΙΟΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;», στο οποίο περιγράφεται με τον πλέον σαφή τρόπο το εχθρικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις στη χώρα μας και θα διανεμηθεί στα μέλη – επιχειρήσεις του ΕΒΕΑ προς ενημέρωσή τους», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*