connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2015: Δήλωση Προέδρου Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. Κων/νου Μπρεντάνου

sdede«Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα ο Τουρισμός αποδεικνύεται στη σημαντικότερη πηγή εσόδων, στηρίζοντας πολλούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας και επιφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες μέσω της δημιουργίας χιλιάδων θέσεων εργασίας, σύμφωνα πάντα με τη “γλώσσα” των αριθμών, τη μόνη αληθινή και αξιόπιστη.

Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις ξεπέρασαν τις αισιόδοξες προβλέψεις και τον αριθμό-στόχο των 25 εκατομμυρίων. Αυξημένες κατά 2 εκατομμύρια, σε σύγκριση με την πολύ καλή χρονιά του 2014, αγγίζουν φέτος τον αριθμό ρεκόρ των 26 εκατομμυρίων, ενώ τα τουριστικά έσοδα εκτιμάται πως θα ξεπεράσουν τα 14,5 δισ. ευρώ, εξασφαλίζοντας μία επιπλέον μονάδα στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας.

Ο τουρισμός θα λέγαμε ότι αποτελεί «ανάσα» για την ελληνική οικονομία και τον βασικό μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Με άλλα λόγια, ο τουρισμός αποτελεί κινητήριο δύναμη για την έξοδο της Ελλάδας από τη σημερινή οικονομική κρίση.

Όμως η άνοδος των οικονομικών μεγεθών του κλάδου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε εφησυχασμό. Η επιτυχία της τελευταίας τριετίας δημιουργεί πρόσθετες ευθύνες για την άνοδο της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της χώρας και την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική «σκακιέρα». Δημιουργεί πρόσθετες ευθύνες για ακόμη καλύτερες προοπτικές και μεγαλύτερα επιτεύγματα.

Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής συμβολής του τουρισμού στην πρόοδο της διεθνούς κοινότητας.

Τις μεγάλες ευκαιρίες που προσφέρει ο τουρισμός για αύξηση των εσόδων, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και γενικότερα τις δυνατότητες που παρέχει στην ανάπτυξη και την ευημερία των σύγχρονων κοινωνιών, επιχειρεί να τονίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, επιλέγοντας ως θέμα της φετινής, 36η επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού το «One billion tourists, one billion opportunities – Ένα δισεκατομμύριο τουρίστες (που είναι ο αριθμός των τουριστών παγκόσμια κάθε χρόνο), ένα δισεκατομμύριο ευκαιρίες».

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδας (ΣΕΕΔΔΕ), με αφορμή τον εορτασμό της 36ης επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, στις 27 Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζει τη συμβολή των μικρών τουριστικών καταλυμάτων στη φιλοξενία των ξένων επισκεπτών της χώρας μας, σημειώνοντας ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού. Ένα κομμάτι ενεργό στη γενική προσπάθεια αναβάθμισης του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και στη γενική προσπάθεια ανάτασης της χώρας».

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*