connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας: Εξαγγελία 48ωρης απεργίας το Σαββατοκύριακο 4-5 Οκτωβρίου

air_traffic_controllers

Με τη ρύθμιση της Υπουργικής Απόφασης 1090 (ΦΕΚ 2050 Β 29/7/2014) απέκτησε ο Ο.Δ.ΔΗ.Χ. πρόσβαση στους λογαριασμούς των τελών διαδρομής Αεροναυτιλίας. Αυτό έγινε προφανώς για να καλύπτει άμεσες ταμειακές του ανάγκες.

Από μια πρώτη εκτίμηση δεν φαίνεται στο στενά άμεσο μέλλον κίνδυνος για την κάλυψη των αναγκών της Αεροναυτιλίας. Εν’ τούτοις δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι για πρώτη φορά γίνεται παρέμβαση στους ειδικούς λογαριασμούς για σκοπούς αλλότριους από αυτούς της Αεροναυτιλίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Δηλαδή αν μέχρι τώρα είχαμε μια διεύρυνση των Αεροναυτιλιακώνυπηρεσιών, για τις οποίες καταβάλλονται τα ανταποδοτικά τέλη που χρηματοδοτούν αυτούς τους ειδικούς λογαριασμούς στο σύνολο της ΥΠΑ, τώρα τα διαθέσιμα των ειδικών λογαριασμών μπορεί να διατίθενται και για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.

Η παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου της Ε.Ε. είναι κατάφωρη, όπως επίσης και οι κίνδυνοι που θα προκληθούν για την ασφάλεια των πτήσεων και τα εθνικά δικαιώματα στον Ελληνικό Εναέριο χώρο, λόγω του ότι δε θα γίνονται οι στοιχειώδεις επενδύσεις.

Για το λόγο αυτό η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε πέρα από τα ένδικα μέσα (άσκηση αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας και αίτηση αναστολής της Απόφασης), να προβεί σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου και να υποβάλει αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωσή μας σταθερά και αταλάντευτα επιζητεί την εφαρμογή της Κοινοτικής Νομιμότητας στο θέμα της Παροχής Αεροναυτιλιακών Υπηρεσιών με την δημιουργία Παρόχου Αεροναυτιλίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει τα εισπραττόμενα τέλη διαδρομής από τις Αεροπορικές εταιρείες, να διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για τα έξοδα του Παρόχου Αεροναυτιλίας και για την ανάπτυξη και συντήρηση των υποδομών του και σε καμιά περίπτωση για τη χρηματοδότηση αλλότριων σκοπών, όπως είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους. Εξάλλου ο κ. Σταϊκούρας πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε χρόνο καταθέτουμε προϋπολογισμό εξόδων της Αεροναυτιλίας και βάσει αυτού εισπράττουμε τα ανάλογα έσοδα, άλλως χωρίς κατάθεση εξόδων δεν υπάρχει το ανταποδοτικό έσοδο.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε την παρέμβαση των Πολιτικών Κομμάτων και της Ευρωπαϊκής επιτροπής, και εξαγγέλλουμε 48ωρη απεργία το Σάββατο & την Κυριακή 4-5 Οκτωβρίου.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*