connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Ιαματικός τουρισμός στα προγράμματα «Αγροτικής Εστίας» 2014

ogaΤα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το έτος 2014, που αφορούν 584.550 δικαιούχους, παρουσίασαν πρόσφατα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης και ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκε ότι η υποβολή αιτήσεων για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΟΓΑ για τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας ξεκινά την Τρίτη 27-05-2014 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 20-06-2014. Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Στις τομές που έγιναν φέτος στα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας αναφέρθηκε ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού, που απευθύνεται σε 15.000 συνταξιούχους αγρότες.

Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2014 στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν οι δικαιούχοι είναι:

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:
Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού περιλαμβάνει: α) 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 115.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. (διάρκεια ισχύος μέχρι 03-05-2015) β) 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις απλές λούσεις, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού και απευθύνεται σε 15.000 συνταξιούχους. (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-12-2014).

2. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
To εκδρομικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
3ήμερες εκδρομές για 5.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, εφόσον το κόστος της εκδρομής που επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του Δελτίου που είναι 120 ευρώ.
2ήμερες διακοπές για 7.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες εφόσον το κόστος της εκδρομής που επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του Δελτίου που είναι 65 ευρώ.
1ήμερες εκδρομές για 38.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες.

Οι εκδρομές διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ σε όλους τους νομούς της χώρας. (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-12-2014)

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

Τα Δελτία Κοινωνικού, Ιαματικού Τουρισμού και Εκδρομών θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και αστυνομική ταυτότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες για όλα τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το έτος 2014, τους δικαιούχους των προγραμμάτων και τα δικαιολογητικά, πατήστε εδώ.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*