connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

ΗΑΤΤΑ: Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης – Μοιραίο για τον Τουρισμό

hatta_logoΤο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έφερε προς ψήφιση στη Βουλή ένα νομοσχέδιο «σκούπα», το οποίο -στο όνομα της ενίσχυσης του ανταγωνισμού στον τουρισμό- ενσωματώνει, χωρίς ενδιαφέρον για τον αντίκτυπο στην ήδη ταλαιπωρημένη από τη μακροχρόνια κρίση ελληνική αγορά, σημαντικό μέρος των προτάσεων της πρόσφατης Έκθεσης του ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τον τουριστικό τομέα, μεταξύ άλλων:

· Επιτρέπει να εκδίδονται νέες άδειες κυκλοφορίας τόσο για νέα όσο και για μεταχειρισμένα τουριστικά λεωφορεία.  Οι σχετικές προϋποθέσεις δεν θα εκσυγχρονίσουν τον στόλο των τουριστικών λεωφορείων.  Όσον αφορά δε τις αντικαταστάσεις ήδη υπαρχόντων λεωφορείων, οι επαγγελματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στο τουριστικό λεωφορείο θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια σε καταστροφή και έξοδο από το επάγγελμα.
· Το ήδη συρρικνωμένο στον υπέρτατο βαθμό μεταφορικό έργο των τουριστικών λεωφορείων παραχωρείται και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, για να το εκτελούν με Επιβατηγά Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα (!), ενώ οι τελευταίοι δεν υποχρεώνονται και πάλι να ανοίξουν στον ανταγωνισμό κομμάτια του δικού τους έργου.  Ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων θα γονατίσει, χωρίς να έχει καν τη δυνατότητα να συμμετάσχει στον πολυθρύλητο «υγιή ανταγωνισμό», όταν οι «ανταγωνιστές» του θα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα.
Είναι απαράδεκτο να συμβεί αυτό, όταν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο -για μία ακόμη φορά- δεν αγγίζει τα ΚΤΕΛ, την απελευθέρωση του έργου των οποίων έχει ζητήσει ο ΟΟΣΑ, αλλά ούτε και τα ΤΑΞΙ, που η απελευθέρωση του έργου τους έχει μετατεθεί ήδη πολλές φορές στις καλένδες…

ΖΗΤΟΥΜΕ από τους συναρμόδιους Υπουργούς να αποσύρουν άμεσα τις παραπάνω διατάξεις του νομοσχεδίου, και όσες άλλες είναι προβληματικές, και να μην οδηγήσουν σε εξαφάνιση ένα ολόκληρο κομμάτι της ελληνικής αγοράς.

ΖΗΤΟΥΜΕ από τη Βουλή των Ελλήνων να μην ψηφίσει αυτές τις διατάξεις, διότι όποια καταστροφή επέλθει τώρα, δεν θα μπορέσει να διορθωθεί ποτέ!

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*