connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Δήμος Αθηναίων: Πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

christmas2013loxo«Η Αθήνα γιορτάζει με παιχνίδι και το κέφι αλλάζει». Με αυτό το σύνθημα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά  2013 – 2014, που θα έχουν ως επίκεντρό τους το παιδί και το παιχνίδι.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υπογράμμισε ότι «η πόλη άντεξε για άλλη μια δύσκολη χρονιά, βγαίνει ζωντανή και αλληλέγγυα και γιορτάζει βάζοντας πρωταγωνιστή των εκδηλώσεων το παιδί και το παιχνίδι».

Σημείωσε ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι πλούσιο και πρωτότυπο και αξιοποιεί όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, καθώς και το έμψυχο δυναμικό του δήμου Αθηναίων. «Πλεονέκτημα μας είναι ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της Αθήνας και αυτόν αναδεικνύουμε μέσα από τις εκδηλώσεις μαζί με ιδέες από την παράδοση και την ιστορία» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Αθήνας.

Ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι η έναρξη των εκδηλώσεων, 3 Δεκεμβρίου, γίνεται συμβολικά στην πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα, ενώ η φωταγώγηση της πλατειάς Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά θα ξεκινήσουν από τις 2 το μεσημέρι με παρέες μουσικών και θεατρίνων που θα κατευθυνθούν από την περιφέρεια προς το κέντρο της Αθήνας, όπου στο Θησείο, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με μουσική συναυλία, οπότε και θα γίνει η αλλαγή του χρόνου.

Έως τα μεσάνυχτα οι δρόμοι θα πλημμυρίσουν από ακούσματα από τις ορχήστρες του δήμου Αθηναίων, με τον μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα και τους τραγουδιστές Βασίλη Λέκκα και Ελένη Πέτα. Τον χρόνο θα αλλάξει μαζί με τους Αθηναίους, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, δημιουργίες του οποίου θα υποδεχθούν από τα πρώτα του λεπτά, το 2014, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τη Γιώτα Νέγκα και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

«Δεν επιδιώξαμε εύκολο εντυπωσιασμό, δεν κάναμε σπατάλες, αλλά θέτουμε στο επίκεντρο την αλληλεγγύη και την χαρά και αυτή την χρονιά» πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, σημειώνοντας ότι «όλοι μαζί, χωρίς ηττοπάθειες και μεμψιμοιρίες θα απαντήσουμε στις προκλήσεις της νέας χρονιάς με αποφασιστικότητα, δουλειά και κέφι».

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νέλλη Παπαχελά παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, επισημαίνοντας ότι οι γιορτές και φέτος θα έχουν ως άξονα την κοινωνική αλληλεγγύη και τονίζοντας την καθοριστική συμβολή των μουσικών και των εργαζομένων του δήμου Αθηναίων.

«Έμφαση θα δοθεί στο φωτισμό και των καλλωπισμό παιδικών χαρών στις επτά δημοτικές κοινότητες» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της «Τεχνόπολις», Κώστας Μπιτζάνης, σημειώνοντας τις μουσικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην πλατεία Συντάγματος, τις δύο εργάσιμες Κυριακές.

Ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, τόνισε ότι «νοιώθει μεγάλη χαρά που θα παίξει τζαζ, καθώς αυτή συμβολίζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και τον δημοκρατικό διάλογο» και πρόσθεσε ότι η εποχή μας έχει ανάγκη «να περάσουμε από το εγώ στο εμείς».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου εξέφρασε την ελπίδα «το άνοιγμα της νέας χρονιάς με τα τραγούδια του να είναι γούρικο», σημείωσε ότι νιώθει τιμή που συμμετέχει σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια για την Αθήνα και πρόσθεσε: «Η Αθήνα είναι μάνα μας και τη μάνα μας δεν την αγαπάμε γιατί είναι ωραία, αλλά γιατί, παρόλα τα στραβά της, είναι εκείνη που μας γέννησε».

Οι τραγουδιστές Γιώτα Νέγκα και Γεράσιμος Ανδρεάτος ευχαρίστησαν τον δήμαρχο για την πρόσκληση και είπαν ότι πρώτη φορά θα αλλάξουν χρόνο με τους πολίτες της πόλης στην οποία κατοικούν.

Ο Βασίλης Λέκκας δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί για άλλη μια φορά θα τραγουδήσει Μανό Χατζιδάκι, είπε ότι «σε περίοδο κρίσης η τέχνη πρέπει να ενώνει και να δημιουργεί».

Εκ των χορηγών, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Cyta, Σπύρος Χριστοφίδης  τόνισε ότι η εταιρία προσφέροντας «τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στις έξι δημοτικές κοινότητες, νιώθει ότι συμβάλλει στην προσπάθεια του δήμου Αθηναίων να δώσει χαρά σε όσους έχουν ανάγκη».

Οι εκδηλώσεις των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 2013-2014 θα ξεκινήσουν την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου από την πλ. Αγ. Παντελεήμονα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 5 Ιανουαρίου στην πλατεία Συντάγματος.

Επισυνάπτεται το ημερολογιακό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*