connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Επιμελητήριο Ρεθύμνης: Αίτημα για μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων στις νησιωτικές περιοχές

rethymnoΑίτημα για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων στις νησιώτικες περιοχές προς τον Υπουργό Οικονομικό κ. Γιάννη Στουρνάρα απέστειλε στις 8/10/2013 το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.

Αναλυτικά το έγγραφο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, οι νησιώτικες περιοχές της Χώρας μας μειονεκτούν έναντι των ηπειρωτικών, κυρίως εξαιτίας της μικρής ποσότητας εγχωρίων πρώτων υλών, του μεγάλου κόστους μεταφοράς πρώτων υλών και ετοίμων προϊόντων και της απουσίας μεγάλων αγορών για τη διάθεση των παραγομένων προϊόντων.

Ενώ, λοιπόν, απουσιάζει η Κρατική μέριμνα για την εξάλειψη των μειονεκτημάτων αυτών των νησιώτικων περιοχών, στα υπάρχοντα οικονομικά προβλήματα των νησιών προστίθεται και αυτό των υψηλών συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων κινητήρων και θέρμανσης.

Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε τουλάχιστον επιβεβλημένη τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων στις νησιώτικες περιοχές σαν ελάχιστο δείγμα μέριμνας της Πολιτείας προς τους επιχειρηματίες και κατοίκους τους για την εξάλειψη των μειονεκτημάτων και την ενίσχυση της νησιώτικης επιχειρηματικότητας.

Το αίτημα της μείωσης του Ειδικού Φόρου, άλλωστε, δεν είναι μόνο αίτημα των κάθε μορφής επαγγελματικών οργανώσεων, αλλά ολόκληρων των κοινωνιών των νησιώτικων περιοχών, τις οποίες επιβαρύνει».

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.