connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Εορτασμός Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013-2014: Τα πρόσωπα του χρόνου

Posted On 04 Oct 2013
Comment: Off

EPIK_Arta_1poster_antikythera_colours_artaΗ ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας στο πλαίσιο συμμετοχής της στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013-2014, με θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου», σας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, ώρα 19.30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας , θα εγκαινιασθεί περιοδική έκθεση με τίτλο «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων».

Στην έκθεση θα εκτεθεί το πλέον πρόσφατο και πιστό αντίγραφο του μηχανισμού, από την ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πλαισιωμένο από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Η περιοδική έκθεση θα έχει διάρκεια έως την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ «The Two Thousand Year Old Computer», διάρκειας 1 ώρας, παραγωγής BBC (2012), με ελληνικούς υπότιτλους, το οποίο αναφέρεται στο μηχανισμό των Αντικυθήρων και το μυστήριο που κρύβεται γύρω του.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη 8 έως και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής -κατόπιν ραντεβού- θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν, μαζί με τους καθηγητές τους, την περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας και να ενημερωθούν για την ανακάλυψη και τη χρήση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Βασίλειο Καπόπουλο, αρχαιολόγο, στο τηλέφωνο 2681071700.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.