connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Οι θέσεις των κομμάτων για τον τουρισμό: ΠΑΣΟΚ

PASOKΑπό τη πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το ενοποιημένο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δουλέψαμε έχοντας πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι ο τουρισμός είναι το βασικό όχημα όχι μόνο για την ανάκαμψη της χώρας από την οικονομική κρίση, αλλά και το ισχυρότερο εργαλείο για την αλλαγή του τρόπου που προσεγγίζουμε την έννοια της ανάπτυξης του τόπου.

Ανάπτυξης, που αναδεικνύει και αξιοποιεί τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο όλων των περιοχών της χώρας με ισόρροπο τρόπο, που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων μέσα από τη συνεχή αναβάθμιση αλλά και διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Ανάπτυξης που βασίζεται σε ένα σταθερό και φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες επιχειρηματικές απαιτήσεις και πρακτικές διαφάνειας και ισονομίας. Ανάπτυξης που τελικά δημιουργεί σταθερές και ποιοτικές θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα των άμεσων αλλά και έμμεσων υπηρεσιών που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Με το βλέμμα στην ανάπτυξη του Τουρισμού εκτός απο τις παραδοσιακές αγορές (Γερμανία-Αγγλία) ανοίξαμε τις νέες αγορές (Ρωσία, Τουρκία, Ισραήλ, Ουκρανία, Κίνα κ.α.) με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων καταρτίσαμε, για πρώτη φορά, ένα 10ετες στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού.

Το σχέδιο αυτό εκπονήθηκε και έγινε αποδεκτό όχι μόνο από τους φορείς της αγοράς, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους αλλά και από τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Οι βασικοί στρατηγικοί στόχοι του σχεδίου αυτού έχουν ως εξής:

1. Η Ελλάδα να συγκαταλέγεται μέσα στους 10 πρώτους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.
2. Η άμεση και έμμεση τουριστική Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία να ανέλθει σε 50 δις Ευρώ (20δις παραπάνω από το 2009 και 13δις παραπάνω από την εκτιμώμενη βάση του 2021).
3. Οι θέσεις εργασίας που προσφέρει ο κλάδος του τουρισμού να ανέλθουν σε 1.000.000 (220.000 περισσότερες από το 2009 και 120.000 περισσότερες από την βάση του 2021).

Το σχέδιο αυτό, με τις επιμέρους εξειδικεύσεις και κατευθύνσεις που παρέχει, οφείλει να συνεχίσει να είναι ο οδηγός της πολιτείας και των επιχειρήσεων για τα επόμενα χρόνια, ώστε συντεταγμένα να προχωρήσουμε με επιτυχία προς την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*