connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Οι θέσεις των κομμάτων για τον τουρισμό: ΛΑΟΣ

LAOSΕκεί όπου η Ευρώπη συναντά την Ασία, ακριβώς πάνω στο Αιγαίο, και μεταξύ του Ιονίου και του Λιβυκού, υπάρχει μια χώρα μαγική.

Η Ελλάδα μας είναι εκείνη η γωνιά της Ευρώπης η προικισμένη με φυσικό κάλλος, εξαιρετικό κλίμα και έναν απαράμιλλης ομορφιάς πολιτισμό.

Έχουμε, λοιπόν, ένα άριστο τουριστικό προϊόν, την πρώτη ύλη, αλλά δεν έχουμε τον τρόπο να αναδείξουμε τον τομέα του τουρισμού σε βασικό παραγωγικό και αναπτυξιακό μοχλό της ελληνικής οικονομίας.

Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να ενσκήψουμε και να αναζητήσουμε αποτελεσματικές λύσεις στα χρόνια προβλήματα του ελληνικού τουρισμού σε επίπεδο υποδομών και προσφερόμενων υπηρεσιών. Ώστε, όχι μόνο να εξασφαλίσουμε αποσπασματικά κάποιους τουρίστες, αλλά να τους δώσουμε τα κίνητρα να έρθουν ξανά και ξανά στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα απαιτούνται:
1. η αξιοποίηση των πολιτιστικών μας θησαυρών και η διασφάλιση της επισκεψιμότητας τους.
2. η επάρκεια των ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς όλους ανεξαιρέτως τους νησιωτικούς προορισμούς και η αντιστοίχιση, βεβαίως, του ύψους των ναύλων με την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.
3. η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στα νησιά.
4. μέτρα για την ανάπτυξη τουρισμού υψηλού επιπέδου, με την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών, από την αντιμετώπιση της μόλυνσης των θαλάσσιων υδάτων και την αναβάθμιση των χώρων κολύμβησης μέχρι την ανακαίνιση των ξενοδοχειακών μονάδων.
5. η λήψη μέτρων για την προώθηση της κρουαζιέρας και η δημιουργία δικτύου σύγχρονων μαρίνων, που θα καλύπτει όλες τις Ελληνικές ακτές.
6. η μέριμνα για την αύξηση της χρονικής διάρκειας της τουριστικής περιόδου και η ανάπτυξη του χειμερινού, κυρίως, τουρισμού, καθώς και η καθιέρωση και αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
7. η επέκταση των ελέγχων σε τουριστικές επιχειρήσεις για τη διασφάλιση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την παροχή ενός υψηλότερου επιπέδου τουριστικής παιδείας και αγωγής.
8. «επιστροφή στο μέλλον», που θα πει επικράτηση του μοντέλου του ΄60.

Η πορεία του τουρισμού τους επόμενους μήνες απο τελεί ζήτημα ύψιστης εθνικής σημασίας. Γι’ αυτό και οφείλουμε να τη δρομολογήσουμε με αίσθημα υπευθυνότητας και ωριμότητας και στη βάση στρατηγικών και καίριων αποφάσεων και δράσεων, που μπορούν να κουβαλούν πάνω τους τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας για μια ωραία ζωή πάλι.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*