connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Οι θέσεις των κομμάτων για τον τουρισμό: ΚΚΕ

ΚΚΕΓια το ΚΚΕ ο τουρισμός αποτελεί ανθρώπινη ανάγκη, είναι ένα καθολικό λαϊκό δικαίωμα. Η εμπορευματοποίηση, όμως, του τουρισμού υπονομεύει αυτό το δικαίωμα, θυσιάζοντάς το στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ήδη πάνω από το 60% των λαϊκών νοικοκυριών δεν μπορεί να πάει διακοπές.

Για το ΚΚΕ δεν μπαίνει ζήτημα αφορισμού της τουριστικής οικονομικής δραστηριότητας, θεωρούμε, όμως, βαθύτατα αντιλαϊκή την άποψη των υπολοίπων κομμάτων ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει της ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Αυτή η αντίληψη ευθύνεται για την υπέρμετρη συγκέντρωση ξενοδοχειακών και άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων χωρίς την ύπαρξη αντίστοιχων υποδομών στις μεταφορές, την
ενέργεια, την ύδρευση και την αποχέτευση.

Οδηγεί στην κατασπατάληση φυσικών πόρων και στην εγκατάλειψη άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων, ιδίως της αγροτικής παραγωγής.

Σε συνθήκες κρίσης ενισχύεται ακόμα περισσότερο ο ρόλος των μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων, η θέση και η διαπραγματευτική ισχύ των tour operators σε βάρος των μικρών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, των ενοικιαζόμενων δωματίων.

Η άναρχη ανάπτυξη, η υπερπροσφορά ξενοδοχειακών κλινών, η οποία σήμερα ξεπερνάει το 190% της τρέχουσας ζήτησης, σε συνδυασμό με τη μείωση του τουριστικού ρεύματος έχει οδηγήσει στην αναστολή της λειτουργίας ξενοδοχειακών μονάδων, με συνέπεια την αύξηση της ανεργίας των ξενοδοχοϋπάλληλων. Ταυτόχρονα διευρύνεται η χρήση του «all inclusive» δημιουργώντας συνθήκες περαιτέρω ασφυξίας στα μαγαζιά εστίασης, ειδών λαϊκής τέχνης κ.α.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό αποτελούν τα «πειραματόζωα» των νέων ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της ανασφάλειας της εργασίας, των χαμηλών μισθών, της έξτρα απασχόλησης και της εκμετάλλευσης της μαθητείας.

Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων στον τουρισμό και τη ναυτιλία, για την προστασία των επαγγελματιών.

Για την κατοχύρωση του λαϊκού δικαιώματος στις διακοπές, Δικαίωμα που συνδέεται άμεσα όχι μόνο με την αμφισβήτηση αλλά και με την πορεία ανατροπής του καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της οικονομίας, που είναι προϋπόθεση για την οργάνωση της οικονομίας, του τουρισμού, της ναυτιλίας με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*